U bevindt zich hier:

DirkJan "Bubbles" Toorop

Barend Petersen

Marijn de Rijk

Algemeen:

Home

Boekingen

CD Bestellen

links

Site index

De muziek

Voor het repertoire van het trio is een keuze gemaakt uit stukken zoals die in de jazz werden gespeeld vanaf 1920 tot in de jaren ’70, We komen hier namen tegen zoals Fats Waller, Duke Ellington, Louis Armstrong en Billie Holiday. Er wordt gespeeld volgens de echte Amerikaanse jazz traditie. Een leuke bijkomstigheid is dat het repertoire zoals dit trio speelt , nu wordt opgepikt door een nieuwe generatie muzikanten om er enkele te noemen, Robbie Williams, Jamie Cullum, Michael Bublé en George Michael.

Het trio

De leden van dit trio hebben alle een maximale inbreng, om deze combinatie tot een klein jazz-orkest te laten klinken. Dirk-Jan Bubbles Toorop zingt het meeste repertoire, speelt een swingende rhythmgitaar en gaat een solo niet uit de weg. De saxofonist Barend Petersen soleert, speelt thema’s en is een goed begeleider wanneer anderen soleren. Marijn de Rijk, de bassist, legt de basis voor een swingende beat en draagt met melodische baslijnen bij aan de arrangementen.

Uitbreiding tot kwartet

Voor wat grotere feesten, maken wij graag gebruik van de trompettist Victor Borkent. Een trompettist die ook zijn sporen in de Jazz heeft verdiend. Hij is docent bij het Korenhuis te Den Haag waar hij ook de band leidt die talloze keren op het Northsea Jazz Festival heeft gespeeld. Victor wordt ook in diverse grote orkesten gevraagd.

Barend Petersen, Dirk-Jan "Bubbles" Toorop, Martijn de Rijk